БЛОГ

Турско Гурме Приключение: Вкусете Турската Кухня

Едно от най-забележителните и незабравими изживявания по време на пътуване е опитването на местната кухня. Турция е известна с богатата си кулинарна традиция и разнообразие от вкусове, които ще осигурят на вашето пътуване с Метро Тур България неповторима гурме наслада.

 

Местни Деликатеси и Ястия

Когато стъпите на турска земя, не пропускайте възможността да се потопите в богатството от местни вкусове. Турция е известна с богатата си палитра от ястия, като "кебапче" (kebapche), "кюфте" (kufte), и "лахмаджун" (lahmajun), които предоставят възможност да се насладите на характерни аромати и текстури. 

Богатство от Месни Ястия

Традиционната турска кухня е богата на месни ястия. "Дениз кебап" (Deniz kebap) е знаменито рибено кебапче, приготвено със свежи риби, подправени с местни билки и подправки. "Искендер кебап" (Iskender kebap) представлява сочно месо, нарязано на тънки ленти и сервирано върху лаваш, овлажнен със специален сос и гарниран с нарязани домати и маслини.

 

Сладкиши и Десерти

Турците също са майстори в приготвянето на сладкиши и десерти. "Баклава" (Baklava) е най-известният турски сладкиш, изготвен от тънки кори от тесто, пълнени със смес от орехи и мед. "Кадаиф" (Kadaif) е още едно изкушение с тънки нишки от тесто, които се смесват с орехи и сироп.